شعار سال
دوشنبه 24 دی 1403
  • 1394/09/07 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 1165
  • - تعداد بازدیدکننده: 66
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به همت مركز 6 برادران استان قزوين؛

برگزاري كارگاه توليد كننده جوانه هاي خوراكي در اداره كل آمورش فني و حرفه اي

وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند،پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود.این فعالیت آنزیمی در جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.

وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند،پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود.این فعالیت آنزیمی در جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوين؛ مريم ناطق مربي كشاورزي مركز آموزش فني و حرفه اي شماره 6 قزوين در كارگاه فوق كه در سالن مهارت اداره كل آموزش فني و حرفه اي براي همكاران برگزار شد، پس از آموزش تئوري و عملي جوانه هاي گندم و ديگر حبوبات مانند نخود،لوبيا،عدس،ماش،خردل،ذرت و .... گفت: در مواردي كه نياز به پخته شدن احساس شود بهتراست به حالت نيم پز مورد استفاده قرارگيرند تا مواد مغذي درون جوانه ها با پخته شدن از بين نرود.
وي افزود: در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند، سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند.جوانه سویا از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت می کند و ضررهای گوشت را نیز ندارد، همچنین از لحاظ وجود ویتامین C، رقیب گوجه فرنگی است و دانه هایی چون : ماش، عدس، گندم، جو، شنبلبله، تخم کدو ، کنجد، آفتابگردان و سویا از اهميت بيشتري نسبت به ديگر دانه ها برخوردارند.
ايشان با اشاره به اينكه برخی از دانه ها مانند: دانه گوجه، بادمجان، ریواس وهمچنین دانه (سیب زمینی، لوبیاچشم بلبلی): قابلیت ایجاد حساسیت داشته و مسمومیت زا هستند نباید از جوانه آنها استفاده شود.
در پايان اذعان داشت: درصد ویتامین ها، املاح معدنی، الیگوآمین ها و آنزیم ها در جوانه ها گاهی به ۱۰، ۱۰۰ و حتی ۶۰۰ برابر آن مقدار در خود دانه می رسد و از طرفی چربی وگلوسید در دانه ها به قند ساده و سالم و اسیدهای چرب مفید تبدیل می شوند. جوانه تربچه حاوی ویتامین ث و کلسیم بالایی است و ویتامین آ در آن چهار برابر ویتامین آ موجود در شیر است. جوانه ها انرژی بسیار بالایی به بدن می رسانند و نیازهای غذایی را به خوبی تأمین می کند به همین دلیل استفاده از آن در دوره های رشد، بارداری، بیماری ها، پیری و کودکان بعد از ۷ ماهگی توصیه می شود. جوانه ها علاوه بر خاصیت بالایی که در تغذیه دارند از نظر اقتصادی نیز بسیار به صرفه هستند.همچنین با توجه به وزن این مواد غذایی، آنها منابع غنی و با دانسیته (غلظت) بالایی از نظر دارا بودن ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها به شمار می آیند.
  • گروه خبری : اداره کل,آخرین اخبار,خبر تصویری
  • کد خبر : 50008
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین